Centru inspirat din povesti pentru oamenii vulnerabili

Deoarece oamenii au tot mai des nevoie de ajutorul semenilor si ne confruntam cu tot felul de probleme pe care nu le putem rezolva singuri, Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului sector 6 impreuna cu doamna Gabriela Schmutzer, a dezvoltat o multime de proiecte care sa le ofere o mana de ajutor unor oameni de diferite feluri.
Un centru unde numeroase persoane au parte de activitati diferite, adresate unor grupuri tinta bine stabilite, este “Centrul Social Multifunctional Harap-Alb”

“Centrul Social Multifunctional Harap-Alb” reabilitat printr-un proiect cu finantare europeana,cu ajutorul Gabrielei Schmutzer

Datorita proiectului “Reabilitare, modernizare, dezvoltare și echipare Centru Social Multifuncțional Harap-Alb”, aceasta s-a transformat intr-un loc ce poate acoperi o gama larga de servicii esentiale pentru un numar mare de persoane.
Acest proiect a fost dezvoltat de catre DGASPC sector 6, dna Gabriela Schmutzer, directorul economic al institutiei, a subliniat faptul ca “atragerea de fonduri nerambursabile pentru dezvoltarea serviciilor atat de necesare comunitatii constituie un element foarte important, ne permite asigurarea serviciilor la standarde moderne si totodata o diversificare a acestora. Astazi, viata de zi cu zi a familiilor este intr-o continua schimbare, nevoile sociale actuale sunt diversificate, iar pentru DGASPC Sector 6 acoperirea acestor nevoi reprezinta o provocare permanenta. In acest caz, proiectul “Reabilitare, modernizare, dezvoltare și echipare Centru Social Multifuncțional Harap-Alb” ne-a permis, dincolo de renovarea si reabilitarea spatiilor existente, asa cum spune si titlul proiectului, realizarea unui centru multifunctional deschis, capabil sa ofere servicii legate de sanatate, educatie, protectie sociala, parenting, consiliere etc., a precizat dna Gabriela Schmutzer.
Proiectul ce isi propune sa imbunatateasca calitatea serviciilor Centrului Social Multifunctional Harap-Alb are ca obiectiv principal asigurarea, in mod echilibrat pe teritoriul sectorului 6, accesului la servicii sociale.

Servicii de consiliere psihologica in cadrul Centrului Multifunctional Harap-Alb

Unul dintre serviciile sociale ce se desfasoara in cadrul Centrului Social Multifunctional Harap-Alb este si cel de consiliere gratuita pentru cei care au nevoie de psiholog. Lupta impotriva bolilor ce afecteaza psihicul este foarte importanta, atat pentru persoana in cauza, cat si pentru cei din jurul nostru. De aceea, proiectul dezvoltat de DGASPC sector 6, sub coordonarea Gabrielei Schmutzer, vine in intampinarea acestor afectiuni.
Acesta are ca grup tinta oamenii care au atacuri de panica, trec prin stari de pesimism, teama, singuratate, au probleme din cauza stresului si nu numai. In cadrul centrului Harap Alb sunt patru cabinete de consiliere psihologica pentru adulti si copii, unde puteti beneficia de consiliere gratuita.
Puteti beneficia de consiliere psihologica si daca nu mergeti in cadrul centrului, astfel, puteti suna la numarul de telefon gratuit 0800.824.453, intre orele 8:00 si 16:00, unde puteti vorbi cu niste consilieri experimentati in rezolvarea diferitelor probleme cu care v-ati putea confrunta.

Alte servicii din cadrul centrului Harap Alb reabilitat de DGASPC sector 6, sub coordonarea dnei. Schmutzer Gabriela

Pe langa serviciile de consiliere psihologica, in cadrul Centrului Social Multifunctional Harap-Alb copiii pot beneficia de servicii de supraveghere si ingrijire, asistenta medicala curenta si de urgenta, normele unui program educational adecvat varstei lor, nutritie echilibrata prin mesele asigurate, conditii igienice de viata, supraveghere psihologica si multe altele. De toate acestea beneficiaza incepand din anul 2015 un numar de 290 de copii cu varste intre 3 luni si 4 ani, deoarece capacitatea centrului a fost marita cu 30%.
Pentru mai multe detalii legate de proiectele desfasurate in cadrul DGASPC sector 6 veti gasi mai multe informatii pe site-ul oficial al directiei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *