Cum sa alegi hrana cainelui pentru o crestere si dezvoltare corespunzatoare a acestuia

Alegerea unui animal de companie nu este o sarcina chiar atat de usoara pe cat am fi tentati sa credem datorita faptului ca toate ne sunt dragi atunci atunci cand intram in contact cu ele. De ele mai multe ori insa alegem cainii datorita faptului ca acestia sunt recunoscuti pentru devotamentul lor. Mai mult decat atat, acestia nu sunt pretentiosi atunci cand vine vorba de hrana, lucru care adesea se dovedeste o mare problema la alte animale de companie.
Hrana reoprezinta unul dintre cei mai importanti factori care le dau posibilitatea patrupezilor sa creasca si sa se dezvolte in mod corespunzator de aceea fiecare propritar de patruped trebuie sa se informeze in prealabil despre modalitatile de hranire si ingrijire aferente fiecarui animal in parte pentru a-l mentine sanatos si vesel pentru multa vreme. Petsmag.ro, magazinul online cu cea mai completa gama de hrana pentru caini prezinta cateva lucruri interesante despre hrana cainilor dar si despre modul in care trebuie sa ii hranim.
Este important de retinut faptul ca in general cainii nu sunt foarte pretentiosi atunci cand vine vorba despre mancare, de aceea cainii fiind una dintre variantele cele mai potrivite pentru majoritatea celor care isi cauta un animal de companie. Hrana comerciala destinata cainilor se gaseste in general sub doua forme, respectiv usaca si umeda. Cea uscata este sub forma de boabe, in tim pe cea umeda sub forma de conserve. Ambele variante reprezinta o alege potrivita avand in vedere ca ambele variante contin aceleasi valori nutritive. In cazul in care cainele nu mai mananca hrana uscata, puteti in orice moment trece la cea umeda, insa aveti in vedere ca acest proces sa se desfasoare treptat si nu spontan.
In general hrana industriala reprezinta una dintre cele mai potrivite alegeri avand in vedere ca producatorii au in vedere ca la producerea hranii aceatsa sa contina intregul aport nutritiv necesa pentru o crestere si o dezvoltare corespunzatoare. Evitati sub orice forma administrarea de resturi de alimente pe care le consumati dumneavoastra deoarece acestea contin subtsante care pot fi nocive pentru caini, mai ales daca vorbim despre condimentele uzuale.
Hrana trebuie obligatoriu administrata intr-o cantitate optima, la care veti ajunge in timp. Daca acetsa lasa multa hrana in bol, data viitoare puneti mai putin. In asa fel veti stii cat anume sa puneti si veti evita simultan si supraalimentarea care duce la obezitate, plus o serie de alte boli datorate acestui lucru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *