Fizioterapie lombara – pentru eliminarea durerilor spatelui

fizioterapie lombaraOsteocondroza este o boala a coloanei vertebrale, foarte cunoscuta practic de fiecare persoana. Durerea din spate, in partea inferioara a spatelui si a gatului este mai des intalnita de persoanele cu varste inaintate, iar tinerii nu sunt imuni la astfel de dureri. La prima vedere, boala poate avea un efect negativ grav asupra discurilor intervertebrale, provocand modificari si scazand inaltimea lor. Este dificil sa spunem ce contribuie in mod specific la aparitia osteochondrozei, exista doar opinii si conjuncturi diferite. Poate ca acest lucru se datoreaza traumelor sau modificarilor legate de varsta in tesuturi sau o contributie slaba a circulatiei sanguine segmentare.

Ce se realizeaza prin fizioterapie lombara

Fizioterapia este o metoda moderna si eficienta pentru combaterea afectiunilor lombare. Actioneaza in mod specific asupra zonei inflamatiei fara a afecta organele si tesuturile invecinate. Serviciile de fizioterapie pentru orice afectiune lombara au ca scop eliminarea durerii si refacerea vertebrelor afectate.

Dupa o serie de proceduri fizioterapeutice, inflamatia scade semnificativ. Mobilitatea vertebrelor afectate este restabilita, umflarea tesuturilor este eliminata, iar circulatia sangelui este normalizata in zona inflamata. De asemenea, functionarea tuturor organelor interne revine la normal, iar sistemul imunitar al organismului este consolidat.

Fizioterapie lombara cu metode moderne

Produsele farmaceutice sunt raspandite prin sange, afectand aproape toate organele. Majoritatea medicamentelor provoaca aparitia unor reactii adverse care transfera boala de la o stare pasiva la una activa.

Fizioterapia lombara cu Magnetoterapie este realizata cu pulsuri de camp magnetic de joasa frecventa, care actioneaza asupra tesuturilor. Viscozitatea sangelui se schimba, umflaturile sunt indepartate, vasele de sange se dilata, si toate acestea, au un efect pozitiv asupra proceselor metabolice din tesuturile inflamate.

Fizioterapia lombara cu radiatii ultraviolete se realizeaza cu echipamente speciale care elimina afectiunile inflamatorii, oferind un efect bactericid. Tratamentul incepe cu doze mici de raze ultraviolete, care cresc cu fiecare procedura. Dar inainte de asta, trebuie sa faci un test pentru sensibilitatea la lumina ultravioleta.

Fizioterapia lombara cu Fonorezis este realizata cu medicamente care sunt administrate folosind vibratii cu ultrasunete. Acest lucru face posibila nu numai eliminarea inflamatiei, ci si livrarea de substante active in zona deteriorata.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *