Reinnoirea flotelor de camioane la transportatori

Reinnoirea flotelor de camioane care lucreaza in transporturi poate insemna o dezvoltare substantiala a firmei sau se poate referi doar la schimbarea camioanelor vechi pentru a mentine performanta.

In acest moment, in Romania ruleaza aproximativ 130.000 de camioane in domeniul transportului de marfa, din care doar 40% au varsta cuprina intre 5-10 ani. Statistica arata ca restul de 60% sunt la o varsta mai mare de 10 ani.

Trebuie sa precizam ca amortizarea pretului unui camion nou este de aproximativ 8 ani, timp in care veniturile merg in recuperarea investitiei. Sa nu ne miram atunci ca multe firme in momentul in care se hotarasc sa faca reinnoirea parcului auto se orienteaza spre camioane la mana a doua.

Oferta de camioane la mana a doua

La reinnoirea parcului auto, patronii se orienteaza in functie de bugetul alocat, spre piata camioanelor noi sau spre cele vechi. Chiar si printr-o simpla cautare pe internet observam o explozie la ofertele de camioane vechi.

Daca oferte exista, inseamna ca si cautare exista pentru aceste camioane, desi de cele mai multe ori vehiculele vechi trebuie sa intre in service pentru reparatii, inainte sa poata rula pe sosele.

Inainte de a pune la lucru un camion vechi este important sa se faca toate verificarile si reparatiile necesare. Tot ce este ulei trebuie schimbat, la motor, la cutia de viteza, verificat si schimbat lichidul de frana, lichidul de racire etc. Doar dupa ce totul a fost verificat si reparat putem pune din nou la lucru vehiculul.

Bineinteles si camioanele vechi isi fac treaba mai ales daca dorim sa le utilizam in medii de lucru grele unde uzura este mai mare si ar fi pacat sa le utilizezi pe cele noi si sa le lasi sa se strice.

Camioane tiruri inchiriate

O alternativa la cumpararea vehiculelor ar fi inchirierea acestora. Astfel firmele de transport pot inchiria tiruri pentru a suplimenta parcul auto la nevoie, fara sa fie obligate sa cumpere vehiculul.

In aceasta piata de leasing operational pentru transportatori au aparut firme care ofera la inchiriere camioane si tiruri. Astfel dezvoltarea companiilor de transport a devenit mai usoara si cu o cheltuiala mai mica.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *