Solutiile ideale pentru eliminarea daunatorilor

dezinsectie bucurestiMai multe organizatii de reabilitare a animalelor salbatice incurajeaza forma naturala de control al rozatoarelor prin excluderea si sprijinul pradatorilor si prevenirea intoxicatiilor secundare in totalitate. Agentia pentru Protectia Mediului a Statelor Unite noteaza in decizia sa de reducere a riscurilor pentru noua rodenticide ca „fara modificarea habitatului pentru a face zonele mai putin atractive pentru rozatoarele comensale, chiar eradicarea nu va impiedica noile populatii sa recolonizeze habitatul”. Agentia pentru Protectia Mediului din Statele Unite a prescris linii directoare pentru controlul rozatoarelor naturale si pentru capturarea in siguranta in zonele rezidentiale, cu eliberare ulterioara in salbaticie. Oamenii incearca uneori sa limiteze daunele rozatoarelor folosind repelenti. Uleiul de brad de balsam din copac Balsamea Abies este un produs respingator de rozatoare non-toxic aprobat de EPA Acacia polyacantha subsp. radacina campylacantha emite compusi chimici care resping animale inclusiv sobolani.

Insecticide daunatoare

Gandaci

Diversi gandaci din superfamilia Bostrichoidea ataca lemnul uscat, condimentat, folosit ca lemn structural in case si pentru a face mobilier. In majoritatea cazurilor, larvele produc pagube; acestea sunt invizibile din exteriorul lemnului, dar mesteca lemnul din interiorul articolului. Exemple de acestea sunt gandacii cu pulbere, care ataca tesutul de foioase si gandacii de mobilier, care ataca rasinoase, inclusiv placaj. Daunele au fost deja facute cand gandacii adulti si-au iesit, lasand in urma gauri rotunde. Primul lucru pe care un gospodar il cunoaste despre deteriorarea gandacului este adesea cand un picior de scaun se desface sau o bucata de pesteri din lemn structural. Prevenirea este prin tratarea chimica a lemnului inainte de utilizarea sa in constructie sau la fabricarea de mobila.

In locuinta, produsele alimentare descoperite ca fiind infestate sunt de obicei aruncate, iar depozitarea acestor produse in recipiente sigilate ar trebui sa previna reaparitia problemei. Ouale acestor insecte pot trece neobservate, larvele fiind stadiul distructiv al vietii, iar adultul cel mai vizibil stadiu.

Cele pe care le-am mentionat in randurile de mai sus poarta denumirea de dezinsectie care se practica si in Bucuresti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *