Vinurile albe se beau la aperitiv

Vinul nu e doar o simpla bautura ce se bea oricum. Pentru a va putea bucura cu adevarat de savoarea vinului va trebui sa stiti cand sa il beti si cu ce produse alimentare sa il asociati in special in cazul in care nu vreti sa va faceti de ras la musafiri.

Vinurile pot fi albe, rose sau rosii, pot fi linistite sau spumante si in funcite de gust sunt seci, demiseci ori demidulci, dulci ori licoroase. Toate aceste clasificari vor fi luate in calcul in momentul in care sunt asociate cu preparate culinare.

La inceputul mesei se ofera vinuri albe, spumane sau seci si nu mai vechi de doi ani. Nu se recomanda vin la supa si ciorba insa sun si exceptii: a supa de ceapa se poate bea vin demisec alb.

Grupa antreurilor reci sau cade poate sa fie atacata cu vinuri albe, rosii sau roze tinere. Pentru preparatele de baza se vor servi numai vinuri rosii vechi si facute din combinatii de soiuri de struguri.

La desert putem consma vinuri dulci, licoroase sau putem continua cu vin rosu, consistent de la preparatele de baza in special in cazul in care avem desert cu ciocolata.

Pentr vinurile albe sunt recomandate paharele mici. Paharele nu se pun plice ci doar 40 de procente din volumul paharuli trebuie sa fie plin.

pentru vinul alb paharele au un volum mic pentru ca nu trebuie ca vinul sa isi modifce mult temperatura de servire. 150 ml este cantitatea ideala in momentul in care vorbim despre un pahar c vin alb. Nu se pun cuburi de gheata in vin.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *