Vrei sa dezvolti o cultura de smochine in curtea ta? Afla care este rolul motosapei in procesul de crestere al plantelor!

Smochinele au fost intotdeauna cele mai cautate fructe, iar in acest sens pretul lor pe piata este in continua crestere, an de an! Gustul lor absolut savuros si proprietatile medicinale pe care le au asupra organismului, fac ca acestea sa fie consumate atat ca fructe proaspete, cat si ca dulceata in timpul anotimpului de iarna! Bogate in vitamine si nutrienti, smochinele sunt ideale pentru a trata anumite afectiuni ale organismului, precum anemie, caderi de calciu, etc. Cultura de smochin se obtine cu usurinta, insa pentru a beneficia de cel mai inalt standard al calitatii fructelor, primul pas important pe care trebuie sa il realizezi este pregatirea solului pentru insamantare, iar acest lucru se realizeaza cu ajutorul unui motosape performante!

Pregatirea solului in anotimpul rece! Cat de eficienta este motosapa in aceasta etapa?

Smochinul este o planta destul de pretentioasa, tocmai de aceea este nevoie de indeplinirea cu acuratete a tuturor pasilor recomandati pentru dezvoltarea optima a acestei plante! Daca iti doresti sa ai o cultura de smochine in curtea ta, prima etapa pe care trebuie sa o indeplinesti este pregatirea solului pentru insamatare incepand cu anotimpul rece. Dupa cum bine stii, a sapa solul iarna este o adevarata provocare, mai ales daca acesta este inghetat din cauza temperaturilor mult prea scazute.

Uneltele traditionale sunt evident ineficiente, tocmai de aceea este recomandat sa folosesti motosapa pentru a-ti eficientiza atat efortul depus, cat si rezutatul final. Datorita performantei pe care o detin motosapatoarele si a versatilitatii pe care au demonstrat-o de-a lungul timpului, ele au devenit indispensabile in orice gospodarie moderna! Solul inghetat poate fi lucrat foarte usor cu ajutorul acestei unelte de gradinarit, iar in acest sens poti fi sigur ca la sfarsitul procesului de dezvoltare a culturii pe care o vei planta, vei obtine o recolta bogata, tocmai buna pentru a fi conservata in borcanasele de dulceata!

Smochinul se planteaza in martie, prima luna a anotimpului de primavara, tocmai de aceea aratura solului pe care o vei intreprinde cu ajutorul motosapei este indicat sa se realizeze in luna februarie. Ulterior, motosapa isi va arata din nou eficienta, atunci cand este nevoie sa sapi pomisorii de smochin, iar din aceste conveniente ea a devenit indispensabila agricultorilor moderni!

Datorita longevitatii pe care o detine smochinul (traind peste 70 de ani), cultura pe care o vei dezvolta poate fi o buna afacere pentru buzunarul tau, iar in acest sens pentru a avea suces trebuie sa pornesti intotdeauna cu dreptul!

Datorita lipsei de etica din partea autorului, echipa VoceaScrisa a decis eliminarea link-urilor externe din acest articol.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *